Ankungar

I brist på valpar får man titta på ankungar. Ove har ju satt ut bilder i flera dagar på deras Löpanksungar som kommit ur skalet. Så i dag söndag efter att ha gjort ett kort ryck på gården tyckte vi att det skulle vara kul att hälsa på dem och se hur de bor.



De bodde jättefint och hade gott om uthus att göra både det ena o det andra i. Avundsjuk blev man på det huset de förvarade ankorna i. Jättefint och praktiskt.



Här har vi ståtliga indiska löpankor, sådana vi hade som Zippi vallade. Dessa ger också stora fina ägg varje dag.



Här ser ni 2 hanar de är riktigt vackra i sina färger. Visst blir man sugen att ha sånna här igen, jag tyckte att de var riktigt roliga.



Har ni sett här då på sötingen som endast är 2,3 dagar. Så fin så fin.



Detta underverk då,, man blir riktigt sugen på ankor. Anna erbjöd oss ägg att ta hem och kläcka men vi har ingen maskin och sen går vi ju i väntans tider med Zippi. Hon är lugn som en filbunke hemma, gör man inget så ligger hon bara. Undra om det är ett tecken eller om hon bara blivit vuxnare.



Så här ser äggkläckningsmaskinen ut och man måste vända äggen 2 ggr omdagen samt se till fuktigheten. Det känns eklare att ta färdiga kycklingar istället :). Tack för titten det var jättekul att få se dessa småttingar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0